Etusivu | home
Filosofia
Menopaluu
Design
Galleria

Jaana Tuomisto
Korutaiteilija – taidekäsityöläinen

PAKETOIDUT ASEET

Korutaidetta / Galleria Johan.S  Helsinki

17.10.– 4.11.2007

Näyttelyn teokset ovat pienen käsiaseen muotoisia pinssejä, jotka on paketoitu aikamme kulttuurituotteisiin. Paketoidut aseet ovat kannanotto rauhan puolesta, väkivaltaa vastaan.

Aseen paketoiminen erilaisiin kulttuurituotteisiin mm. tiskirättiin nostaa esiin kodeissa piilevän perhehelvetin ja korkeajännitys – sarjakuvaan käärittynä se edustaa viihteellistettyä väkivaltaa. Konkreettisena tekona näyttelyyn liittyy aseen paketoiminen sideharsoon, joka esitetään dvd kuvana. Se on toteutettu performanssin keinoin viime vuonna. Tuoreimmat teokset ottavat kantaa mm. lapsiin kohdistuvaan väkivaltaan ja laulavien munkkien kohtaloon Burmassa.

Tämä rauhanaloite sai alkunsa kun käsiini osui Yk:n ihmisoikeuksien yleismaailmallinen julistus johon on kirjattu kunnioitettavia tavoitteita ihmisoikeuksien puolesta. Sitä lukiessani totesin juhlapuheiden ja arkitodellisuuden olevan etäällä toisistaan. Päivittäin uutisoidut ihmisoikeusrikkomukset tulvivat olohuoneisiimme halusimmepa sitä tai emme. Teosten kautta välittyvä puheenvuoro edustaa lähinnä näitä julmuuksia hämmästelevää rauhan ajan lapsen näkökulmaa naisena ja äitinä.