Etusivu | home
Filosofia
Menopaluu
Design
Galleria

Jaana Tuomisto
Korutaiteilija – taidekäsityöläinen

Taidetta Armosta - teoksen lähtökohtia.

Teoksen lähtökohtana on yhteisöllisyys, sen kokeminen ja esille tuominen taideteoksen välityksellä. Yhteisöllisyys on parhaimmillaan ihmisten välistä vuorovaikutusta, yhteisen vastuun kantamista ja innostavaa toimintaa. Seurakunnille ja kirkoille on tyypillistä toista kunnioittava, voimakas yhteenkuulumisen ja osallistumisen perinne.

Lähdin pohtimaan Armoa visuaalisesta näkökulmasta. Minulle Armo on abstrakti tunnetila jonka varaan uskaltaa heittäytyä. Armon tunne on valkoinen, kevyt ja puhdas, kauniskin. Se on vapauttava ja toiveikas, kuin ensilumi laskeutuisi hiljalleen tuodessaan mukanaan valon.

Tältä pohjalta halusin tarjota Töölön seurakunnan jäsenille mahdollisuuden osallistua Taidetta Armosta – teoksen syntyyn. Yhteisöllisyys välineenä antaa mahdollisuuden tehdä suuriakin tekoja yhteisen hyvän saavuttamiseksi. Yhteisön jäsenten identiteetti syntyy ja vahvistuu osallistumisen, kohtaamisen ja välittämisen kautta. Yhteistyö oli se voimavara, jonka ansiosta tämän teoksen olemassaolo tuli mahdolliseksi.

Suuret kiitokset kaikille teoksen valmistumiseen osallistuneille. Erityiskiitos heille, jotka osallistuivat virkkaamalla toisen puolesta pieniä pitsejä Armo – teokseen.